torstai 7. huhtikuuta 2016

Viimepäivät

Keskiviikko:


Aloitimme taas seitsemältä koulupäivämme. Saimme aamulla kyydin Tialta, joka on yksi pintakäsittely opiskelijoista. Meidät jaettiin työryhmiin ja aloimme maalaamaan portaitten listoja ja kaiteiden tukirakenteita mustalla pintamaalilla. Söimme tänään luokan ja opettajien kanssa yhdessä aamupalaa. Vivi tuli myös käymään koulussa, jossa työskentelemme. Hän toi mukanaan muffinseja ja kahvittelimme koko luokan voimin.

Pääsimme tänään jo puoli kolmelta ja Tia toi meidät asuntolalle. Söimme ja lähdimme bussilla kohti keskustaa. Kuvia tuli otettua heikosti, sillä en työn touhussa niitä muistanut räpsiä.

Torstai: 
Gammel Estrup kartano


Tänään vietin päiväni Millan, Päivin ja Brittin kanssa. Britt on Tradiumin koulun pintakäsittelyalan koulutuspäällikkö. Menimme Gammel Estrup kartanoon, joka sijaitsi Djurslandissa. Siellä huoneet oli sisustettu eri aikakausien mukaisesti, kuten rokokoo ja renessanssi. Paikat olivat todella upeat ja mielenkiintoiset. Jotkin paikat museossa olivat remontissa ja maalarit olivat siellä työntouhussa. Kiertelimme siellä hyvän tovin ja söimme myös siellä.

Katoissa oli upean näköisiä maalauksia sekä paljon kipsistä tehtyjä kuvioita.


Ihmettelimme Päivin ja Millan kanssa miksi vanhoissa kirkonpenkeissä on pääkalloja. Britt kuitenkin kertoi, että se merkitsi kuolemaa ja sitä että tulee käyttäytyä elämässä hyvin.

Ovenkarmeissa oli kaunista marmorikuviointia.


Nämä kuviot on tehty härän verestä.

Katossa olevia kipsitöitä.
Sen jälkeen lähdimme takaisin Randersiin toiseen museoon. Siellä eräs mies esitteli meille erilaisia koneita, joita käytettiin ennen vanhaan sanomalehtien painamiseen paperille. Nainen, joka siellä on töissä, opettaa myös maalariopiskelijoita noin 2-3 kertaa kuukaudessa. Hän itse maalaa työkseen erilaisia kylttejä.

Sabluumamaalaus

Kone, josta selitin

Sanomalehden sivu ennen paperille pääsyä

Erilaisia kipsitöitä.

Vanha kassakaappi.


Vanhanaikaista tapettia.
Päivä oli erittäin mielenkiintoinen ja oli mahtavaa päästä kiertelemään eri museoissa. Olen kuullut paljon eri aikakausien tyylisuunnista, mutta oli todella kiva nähdä niitä omin silmin eikä pelkästään valokuvista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti