tiistai 19. huhtikuuta 2016

Alkuviikko

Maanantai:
Maanantaina maalasimme aidassa olevat tummat puuosiot loppuun asti, sillä emme sitä perjantaina huonon sään takia pystyneet tekemään.

Valmiit aidat

Tiistai:
Tänään tiistaina maalasimme terassia. Se on rakennettu kokonaan uudestaan, joten raksamiehet vielä työstivät samaan aikaan sen kattoa. Maalina käytimme edelleen samaa Fluggerin lakkaa sävyssä Hazzel, joilla maalasimme esim. nuo maanantaina valmiiksi saadut aidat.




Opiskelijoita meidän kanssamme töissä huvipuistossa on enää kaksi. Muut kaksi ovat lähteneet takaisin kouluun.

 Eroavaisuuksia Suomen ja Tanskan maalariopinnoissa on paljon. Tanskassa maalari opinnot kestävät kolme ja puoli vuotta. He ovat suurimman osan ajasta työssäoppimassa eri maalausfirmoissa. He saavat siitä myös palkkaa. Suomessa työssäoppimisjaksoja on hyvin vähän Tradiumiin verrattuna. Myös koulussa käytännöt ovat hyvin erilaiset. Luokka, jonka kanssa olimme ensimmäisen viikon oli sekoitus jokaisen vuoden opiskelijoita. Meillä Suomessa, kun olemme hyvin tiiviisti omien luokkiemme kesken. Tradiumissa on paljon tiukemmat säännöt. Siellä saa varoituksia esim. siitä, jos maalia menee lattialla eikä sitä saa pois. Kolmen varoituksen jälkeen koulusta lentää pihalle. Koulun tiloja maalatessa he saavat käyttää vain ja ainoastaan mustaa tai valkoista maalia. Kuulostaa omaan korvaani todella oudolta ja aluksi olinkin näistä asioista todella hämilläni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti