keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Museossa ja linnassa

Koulupäivä starttasi tänään vasta kahdeksalta. Ajoimme Nannan kanssa käsityömuseoon, jossa tapasimme loput opiskelijat. Heti aluksi kahvittelimme ja söimme aamupalaa ja meille kerrottiin päivän kulusta.

Aamupalan jälkeen katsoimme vanhan lyhkäisen videon, kuinka käsityömuseo on saanut alkunsa. En ymmärtänyt puheesta mitään, sillä se oli tanskaksi, mutta videossa oli kuitenkin hyvin kuvattu miten ennenvanhaan on maalattu ja millaisia tekniikoita silloin on jo ollut. Videossa esiteltiin myös upeita vanhoja tapetteja. 

Videon jälkeen menimme treenaamaan eri tekniikoita maalareiden opastuksella. Aluksi ootrasimme puun kuviota pahville. Se on ollut itselleni aina hiukan hankalaa ja varsinkin nyt kun edellisestä ootrauskerrastani on jo vierähtänyt tovi aikaa. 

Seuraavaksi harjoittelimme kaunokirjoitusta. Leivinpaperiin oli valmiiksi kirjoitettu kirjaimia ja me piirsimme ne läpi pahville ja maalasimme. 

Lopuksi teimme ruusuja sablonitekniikalla. Töpöttelimme järjestyksessä eri värisiä maaleja. Ensiksi kirkkaanpunaista ruusuun. Sen jälkeen ruusun varjot tummemman punaisella. Lopuksi vihreällä maalilla ruusun varsi. En muistanut ottaa kuvia työntouhussa muista tekemistäni töistä, paitsi ruusuista.
Sablonit

Tekemäni ruusu
Museon jälkeen lähdimme kohti vanhaa linnaa nimeltä Fussingø Castle. Se sijaitsi noin 10 kilometrin päässä täältä Randersista. Siellä oli täysi maalausremontti käynnissä. Maalausfirma, joka siellä työskenteli oli Malerfirma Thage W Nielsen. Kiertelimme ja ihastelimme linnaa, jonka jälkeen yksi työntekijöistä näytti meille miten hän marmoroi lattiaa. Se näytti todella hienolta, eikä hänellä mennyt, kuin ehkä 5 minuuttia yhden laatan tekemiseen. Sen jälkeen kiertelimme vielä hetken aikaa, jonka jälkeen saimmekin lähteä jo kotiin. Taas yhtä hienoa kokemusta rikkaampana!
Linnan portaat

Marmorilattiaa, jota maalari työstää.

Marmorointiin käytettävät työvälineet ja juuri tehty marmorointi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti